אודותינו>כתבו עלינו>
לאחר 45 שנה נסגרה קונדיטוריה גוטליב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לפני שבועיים התיישב הקונדיטור ישעיהו גוטליב וכתב: ''לקוחות וחברים יקרים, לאחר 45 שנות פעילות בקונדיטוריה החלטתי לצאת לגמלאות ולעסוק במספר תחומי עניין שבזמן העבודה לא התאפשרו לי''"

 
 
 
 
 
 

  צילום: חן מיקא

 

טיול מאחורי הקלעים

את התחפושות והמסיכות הכי שוות אפשר לראות מקרוב דווקא כשהן תלויות על קולבים ומונחות על מדפים, ובכלל בלי שום קשר לפורים. סיור במחסנים ובמסדרונות הארוכים של "הבימה", האופרה ומחסן לב יגרום לכם לחשוב שוב על העולם והאולם. ולקינוח: אוזן המן אחרונה אצל גוטליב

הילה טוב 
פורסם:  24.03.05, 16:07

מתוק לו, מתוק לו

 

כמו בכל מסיבה או אירוע מסורתי אחר, גם הקרנבל הפורימי מחייב התייחסות קולינארית משלו. לצורך העניין כדאי להזדרז לרחוב המלך ג'ורג' מספר 5 - קונדיטוריה גוטליב. אם תמהרו, תזכו להיפרד מעולם של מושגים וטעמים של פעם, שיעלמו מייד אחרי החג.

 

לפני שבועיים התיישב הקונדיטור ישעיהו גוטליב וכתב: "לקוחות וחברים יקרים, לאחר 45 שנות פעילות בקונדיטוריה החלטתי לצאת לגמלאות ולעסוק במספר תחומי עניין שבזמן העבודה לא התאפשרו לי". הוא הודה לציבור הלקוחות הנאמן שלו, והוסיף "הייתם מקור גאווה שלנו לאורך כל התקופה, עבורכם עשיתי כל
צילום: הילה טוב
 גוטליב. עוגת פרג לאי בודד (צילום: הילה טוב)
מה שביכולתי". את המכתב חתם "בברכה ובידידות" בשמו ובשם בני ביתו. כשגמר לכתוב, תלה את המכתב על דלת הקונדיטוריה, והתחיל להתכונן.

 

בשנת 1960 פתח ישעיהו גוטליב את הקונדיטוריה שלו ברחוב קינג ג'ורג'. הימים היו ימי הטארט, הקרם-שנידט ועוגות החג שהיו מקושטות בזיגוגי סוכר צבעוניים. בסוכות הכינו עוגת שוקולד עם זיגוג של שבעת המינים, ביום העצמאות עוגה של כחול ולבן, ובפורים היתה החגיגה כפולה - עוגות מזוגגות למשלוחי המנות, ואזני המן ממולאים בפרג טרי ומתוק.

 

שמו של הקונדיטור גוטליב הלך לפניו. הוא הכין את הכיבוד לכל המצעדים הצבאיים ולכל האירועים והחגיגות שהתקיימו במשרד הביטחון. המוסדות הגדולים שפעלו בעיר (הבימה, היכל התרבות, ההסתדרות ואחרים) אהבו את העוגות שלו, והפכו ללקוחות קבועים. עוגת דבש שאפה גוטליב באמצע הלילה לכבוד יום הולדתו של הזקן הפכה את בן גוריון ללקוח מתמיד, ועד היום שומרים בחנות מזכרת ממשה דיין - חוב אבוד עבור סופגניות שהספיק לקנות ימים ספורים לפני שחלה. 

 

מכל הימים שבשנה, פורים הוא הזמן הכי מתאים להיפרד מהמקום. רגע מתוק של שיא. עוגת הפרג בציפוי שוקולד ואזני ההמן של הקונדיטוריה הם שני הדברים שהייתם לוקחים איתכם לאי בודד. פורים אצל גוטליב הוא זיכרון שנימוח בפה. עד יום שני הקרוב אפשר לבוא לחנות ולהצדיע לו.

 

לקישור לכתבה המלאה ב YNET לחץ כאן

 

ניתן להוריד את הכתבה להדפסה הקישור הורד קובץ           

  

י. גוטליב משווקת את כל הציוד למאפיות וקונדיטוריות. התע"ש 24/45 כפר סבא טל:- 09-7667866  פקס: - 09-7667877